Speak Out Svenska


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Self-portrait in a Convex Mirror,PARMIGIANINO,50x50cm

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Womens flex appeal 2.0, Svart
vidaXL Solsegel oxfordtyg kvadratiskt 3,6x3,6 m beige

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenVäggdekal Hjärtan Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Esschert Design Rund Terrassvärmare i plåt
Autumn,Francois Boucher,50x40cm

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Trälåda "Servett" med sten

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Handmålad oljetavla med vita blommor i vas som motiv

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Kruka Pokal svart - 45 cmPoster - & marmor No.4 50x70cmvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Konstrottingset Sparta 3+1 brun
Poster - Escape and breathe No.3 30x40cm

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
East of India Mr & Mrs Mugs - Wedding Gift / Present

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Neptune and Amphitrite,Jan Gossaert Mabuse,60x40cm
GARDENA Bevattningskontroll SelectControl 9 V 1885-20
Oliver Örngott Hjärta

På tisdagen godkände ministerrådetChrome Cookbook HolderPatent ritning 50x70cm 1911 svartVintage KARTA GENOUA 1909 50x50 cm (brun) den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Hällpip - Förhindra spill när du häller från kastrullen
portrait de Louis N.Kenton,Thomas Eakins,80x40cm

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenJams Cruikshank,Henry Raeburn,50x40cm anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Rosa minispegel