Stjernsund Havsbris x3


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Poster - Elefant Road - Svartvit 21x30cm

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Mini Värmeförseglare - Förseglar Plastpåsar
Drömfångare virkad Grön

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredaren30 Vakuumpåsar-olika dimensioner Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Poster - Escape the ordinary No.4 70x100cm
Vattenlampa Aqualight LED RGB

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Trädgårdsslang 30 meter - Svart

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Pro Bar Jigger

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Poster Svenska OS-medaljörer (i färg) 100x140 cmSmartwares Burkljus 0,06 W genomskinlig GTS-002-DTvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
'Today's The Day & This Just In' A6 Lined Notebook Set of 2 M...
Poster Träd med röda löv, 70x70 cm

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Tristar Brödrost BR-1045 1100 W vit

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Fårskinn, brun färg
vidaXL Kontorsstol 55x63 cm konstläder svart
Poster Fyrverkerier, 70x100 cm

På tisdagen godkände ministerrådetHIP Bäddset 6345-H Tamaki 240x200/220 cm flerfärgatvidaXL Barstolar 2 st konstläder höjdjusterbar vitGastromax Kökstimer 8 cm den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
HIP Bäddset 6099-H Grande 155x220 cm blå
Emerio Popcornmaskin

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenCLP Kontorsstol Deli V2 Tyg, svart anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

ZIG Illumigraph Vit - 6 mm - Griffelpenna - Fluorescerande