Hello There Handsome KUDDE 43 x 43cm


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Väggkalender Classic Wings 2019

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
4-i-1 3D Tavla - Dödskallar
Magnet - Dogs

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenGroot Exited Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Cavallini Papers & Co. Flora & Fauna 2019 Wall Calendar, Mult...
Filt i polyester 220 x 240 cm svart

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Entrétak transparent 200 cm

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
vidaXL Snurrbara barstolar 2 st konstläder svart

Försäkringskassan: Regeringen underskattar König Personlarm 120 dBvidaXL Värmeduk pool PE 250 cm blåvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Duschpall rund
Ett hjortpar i svart

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Poster - Ananas guldig 30x40cm

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Fiskars Rullkniv med lås - 45 mm Skärblad
Potatisskalare ergonomisk
Poster - Palmblad mix no.5 40x50cm

På tisdagen godkände ministerrådetKarta över Ramsele, ÅngermanlandDörrskylt i trä "WC"Vaxkaka Coastal Waters den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Washologi Tvättpåse / Tvättkorg / Förvaring
Karaff Brilliant Kvadrat

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenVåg "Retro" Style anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Oljelampa till värmeljus 35 cm - svart