Skrivbok Motala


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
1/2 "bsp tråd manuell x kvinnlig rör anslutningsarmbåge

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Vax Plattor - 17.5 x 8 cm - Holografi Röd - 1 st
Fågelbur 131cm hög

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenJoseph Joseph Tandad Skalare Multi-Peel Grå/Gul Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Plåtask i zink med spänne
Växthus aluminium/polykarbonat utan fundament 190 x 185 x 19

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Hjärtformad skylt i trä med texten "Ursäkta röran"

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Karta över Hässleholm, Skåne

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Poster Närbild på valstjärt fena, 50x70cmVärldskarta väggsklistermärke Svartvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Poster - Lejon Zomba no.1 21x30cm
Dammsugarpåsar AEG Vampyr 700 till 899

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
vidaXL Solsegel Oxfordtyg trekantigt 3,6x3,6x3,6 m antracit

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. vidaXL 25 Servetter Vit 50 x 50 cm
Glasburk BRILLIANT
5 Delad Canvastavla Café 100*50cm

På tisdagen godkände ministerrådetPlug-In Myggmedel 230 VNature Överdrag till trädgårdsmöbler 90x225x143 cm PE mörkgrå 60968 Peter bord med häng klaff/ 1490:- den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Tavelhängare - dia. 40 mm -100 st
Dammsugarpåsar Samsung SC 62J0

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenvidaXL Voiledrapering 140x600 cm röd anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

BBQ-grill av specialstål