Skål i glas


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
vidaXL Uppsättning väggbonader på duk: strand med palm 200 x 100

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
vidaXL 4 Justerbara raka bordsben i svart 710 mm
Dammsugarpåsar Electrolux D 720 till 740

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenFrozen adventsstjärna 100cm vit Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Noah Marin glasboll med ljusslinga 14cm transparent
Marie Örngott Hjärta

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Värmepanel infraröd 300W utan termostat variant 2

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
HELA 850 FRÖN BLÅKLINT - ENKLA BLOMMOR

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Athlet Set med 5 skruvmejslar för elektronik (628 03 N)Karta över Trosa, Södermanlandvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Dorre Vinställ mässing 6 flaskor 29*25,5*19 cm
Lars Örngott Hjärta

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Segelbåt, 48x43x9 cm

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. HQ Dammsugarpåse Bosch/Siemens Arriva - Smiley K (W7-52325/HQN)
Kvinna med gitarr Dekoration inrödning wallie Vinyl Väggdeko
Tesil / Tehållare - Musiknot

På tisdagen godkände ministerrådetSvart trähjärta " Vi är så bra tillsammans"Moodlight LED Vas storKajsa Örngott Hjärta Eget namn den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Geometrisk diamant - poster
Piedestalbord vit marmor

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenSkrivbok Västkusten anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

2 st. Vinglas 40,2cl Festival, Spiegelau