Citatmagnet Frödrika Bremer


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
3 hängande lyktor

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
vidaXL Bokstöd med jordglober 2 st
Lobularia strandkrassing 150 frö Lavender

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenCorona - Spegeltavla / Pubspegel / Barspegel Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Jennie Örngott Hjärta
Pontus Örngott Hjärta

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Western brun från Gripsholm

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Rumsavdelare vikskärm vit

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Serie LED nät 90 ljus 2x1m svart kabel blåFord Mustang - Shelby GT 350 1966 - Classic carvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Mini Garden Plant Tool
DELTACO Vägguttag utanpåliggande, UTP 2xRJ45, Cat6 (VR-34)

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Dammsugarpåsar Numatic Henry

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Miniatyr - Klädhängare - 5 cm - 4 st
699 Bokhylla naturfärgad/ 2295:-
Skylt

På tisdagen godkände ministerrådetMysiga fjärilar Väggdekor djurVimplar - Vita Hjärtan - 20 st - 8/10 cmvidaXL Paraplyställ design stål svart den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Vibtationsdetektor
Orange blomma - Canvastavla

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenOvalt Fat 45 x 35cm dekor 18203-B anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Christmas Magic vaxkaka Yankee Candle