Tomte


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
vidaXL Klädställning stål vit

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Dammsugarpåsar Husky Q Air
Insektsgardin InnovaGoods

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenTomat Indigo Rose 5 st frön (ovanlig sort!) Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Kökstimer
Poster Elefant foto A4

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Durkslag i silikon InnovaGoods

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Yankee candle S Jar-Summer Peach

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Dekorplast Mosaik Svart/Grå StrukturTvättställsblandare / blandare vattenfall enhandsblandarevhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Trähjärta "Världens bästa pappa"
Silikomart Easy Choc Pralinform Änglar

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
FRABOSK UGNSFORM PROF 35 cm

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Fallout 4 - Key Art Poster
Tala Set med 3 trä rödskap 1960
Karta över Nättraby, Blekinge

På tisdagen godkände ministerrådetJO!E BurköppnareKontorstejp - B: 15 mm - 20 x 33 m300 Tavla rose 495:- den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Decora Cupcake Wrappers & Toppers Glamour Set 36 p
Inspiration vinkaraff straight, Glass & Co

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenOregano 300 frö anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Dammsugarpåsar Electrolux Ultra Silencer ZCS 2000