4Living Matta Miami 80x300 cm Vit Polypropen


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Mat för ett liv i balans 9789174170597

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Väggdekor - Duschar med bubblor STOR Vit
Julgranskula Blå Cecilia

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenJulgranskula Röd Peter Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Julgranskula Blå Lars
Ganzo MultiTool G108

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Maku Cupcake & Kakfat's Hållare 3 Våningar Vit

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
4Living Dörrmatta Stenar Grå/Svart 50x80cm

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Julgranskula Grön LukasPoster - COCO Guld vit A3 30x40cmvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Minifläkt - uppladdningsbar - Gul
Zen Calmness Magnet 9781401905835

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Emojikuddar Smileys Plysch ca33cm Emoji Kudde

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Poster - Marmor palmblad 40x50cm
Ekorre Nötskål
Poster - Rådjurs kid 21x30cm

På tisdagen godkände ministerrådetPoster - Papegoja Grön 40x50cmPoster - Frozen No.16 21x30cmEnhörning i presentpåse, Blå den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Poster - Ocean woman No.1 50x70cm
( Väggdekor, Väggord ) Crea Diem

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenKolsyrespararen PET - dispenser anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

LED-strålkastare, 30W 4500K + Rörelsedetektor, Vit