Arkham Horror (3rd Ed) - Brädspel


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Eldritch Horror: Masks of Nyarlathotep - Brädspel

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Väggdekor väggord väggtext Hem Ljuva hem ...
Bamses Gympaspel

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenKristall - Ängel Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Lords of Hellas Brädspel
Ganzo MultiTool G2019 S

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Väggdekor väggord väggtext Lär dig livets stora gåta älska

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Fånga ballongerna Ravensburger

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Clementoni, Paris, Pussel (1000)Drop It Brädspelvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Patchwork (Svensk version) - Brädspel
EXIT The Secret Lab - Brädspel

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Tavla Kärleksregler Svart

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Gloom 2nd Ed. Unhappy Homes - Brädspel
New York 1901 - Brädspel
Epic Spell Wars of the Battle Wizards: Duel at Mt. Skullzfyre - Brädspel

På tisdagen godkände ministerrådetMaku Skärbräda i Bambu 30x20 cmElysium - Brädspel51st State Master Set - Brädspel den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Eight-Minute Empire Legends: Lost Lands - Brädspel
Egmont Kärnan, Kärnan, Bamse, Memo

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenCosta Rica - Brädspel anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Carcassonne: Exp5 Abbey Mayor (Svensk version) - Brädspel