Angulus sandaler, Rosa


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
ECCO First sneakers, Rosa

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Selected David sneakers, Vit m. grön
Paw Patrol Gummistövlar blå

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenSorel Youth Rylee vintersttövlar, Brun Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Bundgaard Classic gummistövlar, Navy
Sked av rostfritt stål

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Pantofola d'Oro Napoli Brogue sneakers, Brun

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Bundgaard Ranjo II sandaler, Navy

Försäkringskassan: Regeringen underskattar LED-Optik odlingslampa 1008W LED energieffektiv växtbelysningJumbo Squishy - Catburger 11cmvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Bundgaard Petit sandaler, Navy
Jumbo Squishy - Djuphavs Manet

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Winx Club Sirenix Magic Fairy Flora

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. DuschDraperi Taxi
Mufic Mini spion kamera med klämma
Yankee Candle Classic Medium Jar Lake Sunset Candle 411g

På tisdagen godkände ministerrådetJumbo Squishy - Rosa CitrusPLAY-DOH glitterleraTrådlösa Hörlurar den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Spirit Mjukdjur Spirit
Crate Creatures Surprise-Pudge

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenPokémon - Sun & Moon Alolan Raichu Gosedjur anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Skylt i trä "Farfar"