Iskuber Smileys
Fototapet Night in New York

The Balcony,Edouard Manet,50x40cm

Rättsosäkra åldersbedömningar kan ha påverkat utgången i tusentals asylärenden, vilket uppmärksammats sedan länge, bland annat i rapporten från FARR, Barnrättsbyrån och nätverket #vistårinteut. En envis journalistisk Negra Efendić. Nu har hanteringen även anmälts till Justitiekanslern av Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar och Civil Rights Defenders. Läs mer om JK-anmälan!

Enligt januariöverenskommelsen ska åldersbedömningarna utredas, men ännu har ingen utredare tillsatts. ”Resultaten från utredningen borde varit klara igår”,Vitt funktionellt badrumsstål radiatorvärmare 650x480mmBubbel Pappask - Dia. 10 cm - KvistAffisch Mini Karl IX sade Sofia Rönnow Pessah från Rådgivningsbyrån vid ett seminarium i riksdagen som ordnades den 16 maj av riksdagsledamöter och organisationerna bakom JK-anmälan, tillsammans med Barnrättscentrum vid Stockholms Universitet, Sveriges Advokatsamfund samt riksdagsledamöter. Webbplatsen "Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar" har publicerat ett utförligt referat.

Läs om seminariet!

Fantasy on 'Faust',Mariano Fortuny y Marsal,40x69cm
John gäst jg speedfit 5x nödavstängning 15mm
188 Nikki kuddfodral 45 x 45 129:-

The Lamentation of Christ,GIOTTO di Bondone,50x50cm

FB post 812 av EU:s medlemsländer har redan nationella förteckningar över säkra ursprungsländer i syfte att skynda på asylprocessen.Skrivbok Newport BeachSkrivbok Neapel Personer från ett så kallat säkert land har inte rätt till en individuell prövning vilket är en helt central del av asylrätten. Kommissionen föreslår en enda gemensam EU-förteckning där följande utses som säkra länder: Albanien, Bosnien och Hercegovina, Makedonien, Kosovo, Montenegro, Serbia och Turkiet. Ett av Sveriges krav i EU- förhandlingarna har varit att Turkiet ska tas bort från listan.

Vi är starkt emot listan med “säkra länder” och att det ska gälla i alla EU-länder. Individer som kommer från ett "säkert ursprungsland",Don't dream your life...VäggordSkrivbok Limhamn eller via ett "säkert tredje land", eller har varit i ett "första asylland" måste även de få genomgå en fullständig asylprocedur inom EU enligt asylrättens principer. Återigen innebär detta förslag att EU frånsäger ansvaret genom outsourcing av asylrätten till länder utanför EU. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Poster - Ananas Topical Energy 70x100cm
Skrivbok Västerås

Jane Avril Dancing,Henri Toulouse-Lautrec,80x40cm

FB post 7

I Ungern har det gjorts straffbart att hjälpa migranter och asylsökande. Liknande lagar diskuteras runt om i Europa. Hjälporganisationer som deltagit i räddningsarbete på Medelhavet har fått dyra böter och tvingats avsluta sin räddningsverksamhet. Transportöransvaret innebär att den som hjälper en flykting över gränsen begår ett brott och i Sverige har röster höjts för att kriminalisera hjälp till papperslösa personer. Vi anser det helt oacceptabelt att kriminalisera humanitär hjälp till skyddsbehövande. Att rädda människor på Medelhavet, bistå papperslösa med humanitär hjälp eller hjälpa skyddsbehövande över EU:s yttre gränser eller landsgränser är inte brottsligt. Brottsligt är att neka människor deras rätt att söka asyl och att skicka tillbaka dem till platser där de riskerar kränkande behandling. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...

EU-kandidaterna om tillfälliga uppehållstillstånd

The Busy Cook,Gabriel Metsu,28x26cm

FB post 6

Permanenta uppehållstillstånd har varit norm i Sverige i över 30 år fram till 2015 då tillfälliga uppehållstillstånd infördes temporärt genom en tillfällig lag. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning, som är en del av Pussel - Plywood - stl. 15x15 cm - 8 stSteinel LED-utomhusstrålkastare XLED Home 3 SL vit 029746CEAS, innebär att Sverige inte skulle kunna återgå till permanenta uppehållstillstånd. Enligt förslaget skulle EU:s medlemsstater bara kunna bevilja tillfälliga uppehållstillstånd.

Vi anser att skyddsbehövande som huvudregel ska beviljas permanenta uppehållstillstånd, inte temporära. Att förbjuda permanenta uppehållstillstånd är bortom vett och sans eftersom det är känt att människor utan permanent uppehållstillstånd lever i oro och otrygghet, vilket också minskar möjligheten till deltagande i samhället. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.2 "mässingskontroll utan returventil hona med plastinsatsVenice,the Piazzetta,August,Jean Baptiste Camille Corot,21x35cmSuddgummin Radergummi - Staedler Vitt - PVC-fri - 65x23x13 mm

Läs mer...
St Anthony and the Miracle of the Mule, Domenico Beccafumi
SJöhäst i blå nyanser

EU-kandidaterna om asylskäl efter flykten

FB post 5

Skyddsgrundsförordningen är en del av CEAS (Common European Asylum System) och reglerar vem som kan betraktas som flykting eller skyddsbehövande. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning innebär att personer som ändrar eller kommer ut med sin tro, sin sexuella läggning alternativt gör politiska uttalanden mot hemlandet, efter att de flytt inte kommer kunna åberopa detta i sin asylansökan. Detta även om det nya omständigheterna kan leda till förföljelse i hemlandet. Mosque at Algiers,Pierre Renoir,48.9x59cmTristar Vattenkokare WK-3373 2200 W 1,7 L rostfritt stålYoung Girls in a boat,Claude Monet,50x50cm
Att neka asyl på grund av att andra skyddsskäl har uppkommit under efter flykten strider mot asylrätten. Vi anser att varje individ har rättIrises and Water Lillies,Claude Monet,60x40cmPaul Gauguin's Armchair,Vincent Van Gogh,50x40cm2 st av gummitätningar för gasslang att ändra sin religiösa tro, politiska åskådning, komma ut som hbtq-person eller ändra sin sexuella läggning efter att de kommit till Europa. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Ballonger - dia. 23 cm - Neon - Runda - 10 st

EU-kandidaterna om Libyen

FB post 4

EU:s stats- och regeringschefer enades i februari 2017 om att sluta en överenskommelse med Libyen. Den går ut på att EU-länderna ska utbilda och stödja den libyska kustbevakning för att hindra att personer försöker fly över Medelhavet till EU. EU-kommissionen lovade även att öronmärka motsvarande 1,9 miljarder kronor ur EU-budgeten, bland annat för att bistå Libyens kustbevakning. Vi anser att detta samarbete leder till större utsatthet för den som tvingats migrera eller fly snarare än att lösa EU:s asylpolitik. EU är medskyldigt till den omänskliga behandling som flyktingar och andra migranter utsätts för i Libyen, liksom i andra länder där människor hamnar genom externaliseringen av EU-ländernas gränskontroll. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Potato Plantin,Vincent Van Gogh,80x40cm
vidaXL Gardiner i voile 2 st 140x225 cm lila

EU-kandidaterna om Frontex' budget

SodaStream Glass bottle Crystal Penguin (1047102770)

FB post 3Europeiska gräns- och kustbevakningsbyrån, Frontex, är EU:s gemensamma gränspolis och har till uppgift att hålla migranter utan tillstånd utanför EU:s gränser. Frontex stödjer medlemsländerna i deras verksamhet gällande gränsbevakning, återvändande och samarbete med länder utanför EU. De senaste åren har Frontex budget ökat. Vi sätter oss emotRomulus as Conqueror of King Acron,Jean Auguste Dominique IngresHead of an old peasant Woman with Vit Cap,Vincent Van Gogh,33xServett Ställ Wire ökade anslag till Frontex. På Medelhavet bedriver EU:s gränsbyrå Frontex krig mot smugglare med motiveringen att smugglarna är skyldiga till att många dör. Men EU-ledarna nämner inte att det är unionens gränspolitik som tvingar människor att resa irreguljärt och har öppnat marknaden för smugglarna. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Philips 3-p LED GU10 35W (3,5W) (929001220186)
Poster - Världskarta No.6 30x40cm
Devolo dLAN 1200 triple+ startkit, 3x Ethernet RJ45, 1200 Mbps,
Dammsugarpåsar Nilfisk Aero 20-01 Inox

Viktigt!

  Produktnummer: 14159675

  Plåt tavla med retromotiv "GOOD YEAR MOTORCYCLE TIRES", 15x20 cm, producerad med en teknik för att få 3 dimensionellt (relief) tryck. Skyltarna tillverkas av 0,5 mm tjock plåt som garanterar hög styvhet och en lämplig vikt. Kanterna är invikta runtom för att ge extra stabilitet och hörnen är rundade. Förborrade hål för enkel upphängning. BILD 2 visar 3D relief och invikta kanter sett från baksidan, BILD 2 är en exempelbild och den är inte identiskt med produkten.

  Kvalitetsprodukt av varumärket Nostalgic-Art Merchandising tryckt och stansat i Tyskland, giltig streckkod (EAN) finns på baksidan, i de fall motiv/text är tillverkat på licens av annat varumärke framgår även detta på baksidan.

  Tavlans mått 15x20 cm

 • The Little Street st,Johannes Vermeer,54.3x44cm

  Sedan 1998 delar FARR ut ett årligt ungdomsstipendium. Syftet är att stödja insatser av ungdomar för asylrätten och/eller för att öka förståelsen mellan människor av olika etniska ursprung. Stipendiet delas numera ut till minne av Carl Lundevi, ung och...

  Läs mer...

 • Las Meninas,Diego Velazquez,60x50cm ny02

  Här finns dokument som behandlades vid FARR:s årsmöte söndagen den 31 mars 2019. Resultaträkning 2018 - fastställd Balansräkning 2018 - fastställd Revisionsberättelse 2018 (Styrelsen beviljades ansvarsfrihet) Flexi Flexibel slangrör kvinnlig 3/4 "x 3/4" 80cm...

  The Captain's Daughter,James Tissot,50x40cm

Dammsugarpåsar Miele S2 Serien
Dammsugarpåsar Daewoo RC 190 till 193
Dammsugarpåsar Samsung VC-6400-Serie

Kontakt

Dammsugarpåsar Allaway CA/CXA

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

Dammsugarpåsar Foma 315/04CEF
Dammsugarpåsar Electrolux Oxy3System EL 7024

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

Dammsugarpåsar Wilfa RC 405K-705K
Dubbelrullgardin i polyester 140 x 175 cm

Stöd FARR!

Poster - Elephant 30x40cm

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5

Chrome In-Sink Drainer