Bakad Potatis Express - Påse för mikrovågsugn
Rosburk kaffeburk/Teburk

Perel Verktygslåda med metallfästen 56,4x31x31 cm OM22M

Rättsosäkra åldersbedömningar kan ha påverkat utgången i tusentals asylärenden, vilket uppmärksammats sedan länge, bland annat i rapporten från FARR, Barnrättsbyrån och nätverket #vistårinteut. En envis journalistisk Negra Efendić. Nu har hanteringen även anmälts till Justitiekanslern av Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar och Civil Rights Defenders. Läs mer om JK-anmälan!

Enligt januariöverenskommelsen ska åldersbedömningarna utredas, men ännu har ingen utredare tillsatts. ”Resultaten från utredningen borde varit klara igår”,Glasburk med rosorWilfa Fritös DFR-22,5lLuxform Trädgårdsbelysning solcell LED komplett set 3 st 12V Tha sade Sofia Rönnow Pessah från Rådgivningsbyrån vid ett seminarium i riksdagen som ordnades den 16 maj av riksdagsledamöter och organisationerna bakom JK-anmälan, tillsammans med Barnrättscentrum vid Stockholms Universitet, Sveriges Advokatsamfund samt riksdagsledamöter. Webbplatsen "Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar" har publicerat ett utförligt referat.

Läs om seminariet!

Strömbrytare med touch i glas guld
OBH Nordica 8217 Supreme Kastrull 2.0L (12108217)
NORDIC HOME CULTURE USB-Fläkt, Två lägen, Vit

Bordslampa vit CHANZA

FB post 812 av EU:s medlemsländer har redan nationella förteckningar över säkra ursprungsländer i syfte att skynda på asylprocessen.Melitta Single 5 svart Auto Off (21117)DELTACO apparatkabel, PC vägg, vinklad CEE 7/7 - rak IEC C13, 7m Personer från ett så kallat säkert land har inte rätt till en individuell prövning vilket är en helt central del av asylrätten. Kommissionen föreslår en enda gemensam EU-förteckning där följande utses som säkra länder: Albanien, Bosnien och Hercegovina, Makedonien, Kosovo, Montenegro, Serbia och Turkiet. Ett av Sveriges krav i EU- förhandlingarna har varit att Turkiet ska tas bort från listan.

Vi är starkt emot listan med “säkra länder” och att det ska gälla i alla EU-länder. Individer som kommer från ett "säkert ursprungsland",Kotte på fot antikvit 36 cmRelax Konjaksglas eller via ett "säkert tredje land", eller har varit i ett "första asylland" måste även de få genomgå en fullständig asylprocedur inom EU enligt asylrättens principer. Återigen innebär detta förslag att EU frånsäger ansvaret genom outsourcing av asylrätten till länder utanför EU. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Bordslampa svart UROLA
TP-Link Smart Wi-Fi LED-lampa, dimbart ljus,802.11b/g/n, E27,800

Tiger Toalettrullehållare Melbourne Krom 274130346

FB post 7

I Ungern har det gjorts straffbart att hjälpa migranter och asylsökande. Liknande lagar diskuteras runt om i Europa. Hjälporganisationer som deltagit i räddningsarbete på Medelhavet har fått dyra böter och tvingats avsluta sin räddningsverksamhet. Transportöransvaret innebär att den som hjälper en flykting över gränsen begår ett brott och i Sverige har röster höjts för att kriminalisera hjälp till papperslösa personer. Vi anser det helt oacceptabelt att kriminalisera humanitär hjälp till skyddsbehövande. Att rädda människor på Medelhavet, bistå papperslösa med humanitär hjälp eller hjälpa skyddsbehövande över EU:s yttre gränser eller landsgränser är inte brottsligt. Brottsligt är att neka människor deras rätt att söka asyl och att skicka tillbaka dem till platser där de riskerar kränkande behandling. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...

EU-kandidaterna om tillfälliga uppehållstillstånd

Gigantiskt Margaritaglas

FB post 6

Permanenta uppehållstillstånd har varit norm i Sverige i över 30 år fram till 2015 då tillfälliga uppehållstillstånd infördes temporärt genom en tillfällig lag. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning, som är en del av Highballglas Extra TåligaTristar Köttkvarn Max 1200W -3 skärpla (VM-4210)CEAS, innebär att Sverige inte skulle kunna återgå till permanenta uppehållstillstånd. Enligt förslaget skulle EU:s medlemsstater bara kunna bevilja tillfälliga uppehållstillstånd.

Vi anser att skyddsbehövande som huvudregel ska beviljas permanenta uppehållstillstånd, inte temporära. Att förbjuda permanenta uppehållstillstånd är bortom vett och sans eftersom det är känt att människor utan permanent uppehållstillstånd lever i oro och otrygghet, vilket också minskar möjligheten till deltagande i samhället. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.vidaXL Bäddset 3 delar blommor 200x200/60x70 cm vitSealskin Pedalhink Acero svart 3 L 361732419Nätadapter 12V för t ex ljusslingor/strips - 2A/24W

Läs mer...
Flairco Barblade
Draglyktor Regnbågsfärgade

EU-kandidaterna om asylskäl efter flykten

FB post 5

Skyddsgrundsförordningen är en del av CEAS (Common European Asylum System) och reglerar vem som kan betraktas som flykting eller skyddsbehövande. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning innebär att personer som ändrar eller kommer ut med sin tro, sin sexuella läggning alternativt gör politiska uttalanden mot hemlandet, efter att de flytt inte kommer kunna åberopa detta i sin asylansökan. Detta även om det nya omständigheterna kan leda till förföljelse i hemlandet. Plastduk Rund GulPappersfat Oval BlåMatta Badstrand
Att neka asyl på grund av att andra skyddsskäl har uppkommit under efter flykten strider mot asylrätten. Vi anser att varje individ har rättTygmärke PridePapperslykta LilaBrödslicer att ändra sin religiösa tro, politiska åskådning, komma ut som hbtq-person eller ändra sin sexuella läggning efter att de kommit till Europa. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
CANDLE LED WAX 3 PCS HOME LIGHT DECORATION SET WITH WAVE EDGE

EU-kandidaterna om Libyen

FB post 4

EU:s stats- och regeringschefer enades i februari 2017 om att sluta en överenskommelse med Libyen. Den går ut på att EU-länderna ska utbilda och stödja den libyska kustbevakning för att hindra att personer försöker fly över Medelhavet till EU. EU-kommissionen lovade även att öronmärka motsvarande 1,9 miljarder kronor ur EU-budgeten, bland annat för att bistå Libyens kustbevakning. Vi anser att detta samarbete leder till större utsatthet för den som tvingats migrera eller fly snarare än att lösa EU:s asylpolitik. EU är medskyldigt till den omänskliga behandling som flyktingar och andra migranter utsätts för i Libyen, liksom i andra länder där människor hamnar genom externaliseringen av EU-ländernas gränskontroll. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Pappersassietter Justice League
Hängare Regnbåge

EU-kandidaterna om Frontex' budget

Aluminium Bath / Shower Stool With 8 Adjustable Heights 39 – 56c

FB post 3Europeiska gräns- och kustbevakningsbyrån, Frontex, är EU:s gemensamma gränspolis och har till uppgift att hålla migranter utan tillstånd utanför EU:s gränser. Frontex stödjer medlemsländerna i deras verksamhet gällande gränsbevakning, återvändande och samarbete med länder utanför EU. De senaste åren har Frontex budget ökat. Vi sätter oss emotPlastduk SpelkortEmerio Noppbortagare Lätt&Smidig (LR-114377)Pappersassietter Vita ökade anslag till Frontex. På Medelhavet bedriver EU:s gränsbyrå Frontex krig mot smugglare med motiveringen att smugglarna är skyldiga till att många dör. Men EU-ledarna nämner inte att det är unionens gränspolitik som tvingar människor att resa irreguljärt och har öppnat marknaden för smugglarna. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Tejp Klar Scotch 550 - 19mm x 33m
Emotion Dra-på-lakan strykfri 70x200 cm blå 0220.24.40
Löv Tesil / Tehållare i Silikon och Rostfritt stål (Röd)

Viktigt!

Mesholk med zinktak, stl. 13,5x11x19 cm, hålstl. 32 mm, furu, 1s
Duk av imiterat tyg, vit, B: 125 cm, 70 g/m2, 10m
Ljuslykta på fot guldbrun hög

Kontakt

vidaXL Uppsättning väggbonader på duk: världskarta 200 x 100 cm

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

Good Morning Bäddset 5591-P MAARTJE 240x200/220 cm écru
Rubber Wood Mortar and Pestle

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

Led lampa 60 lumen 23 x 3 x 2,1 cm
A Boy and a Girl with a Cat and an Eel,Judith leyster,59x49cm

Stöd FARR!

Blommor, oljemålning med ram, innermått 13x18 cm

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5

The Infant St Ambrose's Mirache of the,Fra Filippo Lippi,80x40cm