Philips Taklampa myBathroom Baume 2x4,5 W vit 320533116
Emotion Dra-på-lakan strykfri 90x220 cm grå 0220.03.43

Camp Gear Kolgrill 44x25x16 cm rostfritt stål 8108357

Rättsosäkra åldersbedömningar kan ha påverkat utgången i tusentals asylärenden, vilket uppmärksammats sedan länge, bland annat i rapporten från FARR, Barnrättsbyrån och nätverket #vistårinteut. En envis journalistisk Negra Efendić. Nu har hanteringen även anmälts till Justitiekanslern av Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar och Civil Rights Defenders. Läs mer om JK-anmälan!

Enligt januariöverenskommelsen ska åldersbedömningarna utredas, men ännu har ingen utredare tillsatts. ”Resultaten från utredningen borde varit klara igår”,Bolsius Doftljus 6 st Magnolia rosa 103626150304Philips Taklampa myBathroom Mist vit 320663116Dekorplast - Brun marmor - 2 m sade Sofia Rönnow Pessah från Rådgivningsbyrån vid ett seminarium i riksdagen som ordnades den 16 maj av riksdagsledamöter och organisationerna bakom JK-anmälan, tillsammans med Barnrättscentrum vid Stockholms Universitet, Sveriges Advokatsamfund samt riksdagsledamöter. Webbplatsen "Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar" har publicerat ett utförligt referat.

Läs om seminariet!

FERM Sliprondeller 10 st Papper BGA1039
HIP Bäddset 5589-H VIRGINIA 200x200/220 cm flerfärgat
Philips Vägglampa med rörelsesensor myGarden Eagle rutnät 173193

Sealskin Tvålpump Bloom röd 361770259

FB post 812 av EU:s medlemsländer har redan nationella förteckningar över säkra ursprungsländer i syfte att skynda på asylprocessen.SEC24 Trådlös IP-kamera 180° inomhus CAM180Brüder Mannesmann Verktygsset 99 delar 29099 Personer från ett så kallat säkert land har inte rätt till en individuell prövning vilket är en helt central del av asylrätten. Kommissionen föreslår en enda gemensam EU-förteckning där följande utses som säkra länder: Albanien, Bosnien och Hercegovina, Makedonien, Kosovo, Montenegro, Serbia och Turkiet. Ett av Sveriges krav i EU- förhandlingarna har varit att Turkiet ska tas bort från listan.

Vi är starkt emot listan med “säkra länder” och att det ska gälla i alla EU-länder. Individer som kommer från ett "säkert ursprungsland",Beta Tools Verktygsväska C10 Tyg 021100000wolfcraft Professionell brytbladskniv 4136000 eller via ett "säkert tredje land", eller har varit i ett "första asylland" måste även de få genomgå en fullständig asylprocedur inom EU enligt asylrättens principer. Återigen innebär detta förslag att EU frånsäger ansvaret genom outsourcing av asylrätten till länder utanför EU. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Grönworks Elektrisk röjsåg GST2830 280 W 21117
Massive VANCOUVER Vägglykta Inox 1 x 60 W 230 V

Raaco Sortimentlåda 55 4x8 med 17 inlägg 136228

FB post 7

I Ungern har det gjorts straffbart att hjälpa migranter och asylsökande. Liknande lagar diskuteras runt om i Europa. Hjälporganisationer som deltagit i räddningsarbete på Medelhavet har fått dyra böter och tvingats avsluta sin räddningsverksamhet. Transportöransvaret innebär att den som hjälper en flykting över gränsen begår ett brott och i Sverige har röster höjts för att kriminalisera hjälp till papperslösa personer. Vi anser det helt oacceptabelt att kriminalisera humanitär hjälp till skyddsbehövande. Att rädda människor på Medelhavet, bistå papperslösa med humanitär hjälp eller hjälpa skyddsbehövande över EU:s yttre gränser eller landsgränser är inte brottsligt. Brottsligt är att neka människor deras rätt att söka asyl och att skicka tillbaka dem till platser där de riskerar kränkande behandling. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...

EU-kandidaterna om tillfälliga uppehållstillstånd

100st blixtlåspåsar 125x190mm utan skrivfält för mat pärlor mm

FB post 6

Permanenta uppehållstillstånd har varit norm i Sverige i över 30 år fram till 2015 då tillfälliga uppehållstillstånd infördes temporärt genom en tillfällig lag. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning, som är en del av Dammsugarpåsar Electrolux Classic SilencePoster Fantasiplanet, 50x70 cmCEAS, innebär att Sverige inte skulle kunna återgå till permanenta uppehållstillstånd. Enligt förslaget skulle EU:s medlemsstater bara kunna bevilja tillfälliga uppehållstillstånd.

Vi anser att skyddsbehövande som huvudregel ska beviljas permanenta uppehållstillstånd, inte temporära. Att förbjuda permanenta uppehållstillstånd är bortom vett och sans eftersom det är känt att människor utan permanent uppehållstillstånd lever i oro och otrygghet, vilket också minskar möjligheten till deltagande i samhället. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.BAHCO Traditionell grensax 600 mm P16-60-FTRIXIE Stående fågelmatare Natura 46x22x44 cm Brun 5570Irwin Granit borrbitset 4/5/6/8/10 mm 5 delar 10501917

Läs mer...
Draper Tools Expert Demonteringsverktygssats 12 delar blå 22492
YATO Hålsåg bimetall 60 mm

EU-kandidaterna om asylskäl efter flykten

FB post 5

Skyddsgrundsförordningen är en del av CEAS (Common European Asylum System) och reglerar vem som kan betraktas som flykting eller skyddsbehövande. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning innebär att personer som ändrar eller kommer ut med sin tro, sin sexuella läggning alternativt gör politiska uttalanden mot hemlandet, efter att de flytt inte kommer kunna åberopa detta i sin asylansökan. Detta även om det nya omständigheterna kan leda till förföljelse i hemlandet. Karta över Munkedal, BohuslänEGLO Taklampa Maserlo 100 cm Svart 31616Overseas Kudde 45x45 cm bomull grå
Att neka asyl på grund av att andra skyddsskäl har uppkommit under efter flykten strider mot asylrätten. Vi anser att varje individ har rättSmulpajer 9789188633262Tiger Toalettpappershållare Nomad krom 249130346Träskylt Welcome To The World att ändra sin religiösa tro, politiska åskådning, komma ut som hbtq-person eller ändra sin sexuella läggning efter att de kommit till Europa. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Poster Smoking Modell, 70x100 cm

EU-kandidaterna om Libyen

FB post 4

EU:s stats- och regeringschefer enades i februari 2017 om att sluta en överenskommelse med Libyen. Den går ut på att EU-länderna ska utbilda och stödja den libyska kustbevakning för att hindra att personer försöker fly över Medelhavet till EU. EU-kommissionen lovade även att öronmärka motsvarande 1,9 miljarder kronor ur EU-budgeten, bland annat för att bistå Libyens kustbevakning. Vi anser att detta samarbete leder till större utsatthet för den som tvingats migrera eller fly snarare än att lösa EU:s asylpolitik. EU är medskyldigt till den omänskliga behandling som flyktingar och andra migranter utsätts för i Libyen, liksom i andra länder där människor hamnar genom externaliseringen av EU-ländernas gränskontroll. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Fototapet - Barn
Kista Romantisk 36x60x40 - vit

EU-kandidaterna om Frontex' budget

vidaXL Barstolar med armstöd 2 st vit

FB post 3Europeiska gräns- och kustbevakningsbyrån, Frontex, är EU:s gemensamma gränspolis och har till uppgift att hålla migranter utan tillstånd utanför EU:s gränser. Frontex stödjer medlemsländerna i deras verksamhet gällande gränsbevakning, återvändande och samarbete med länder utanför EU. De senaste åren har Frontex budget ökat. Vi sätter oss emotPrincess Svamptork i 6 Nivåer Termostat (112380)vidaXL Bambumatta 80x200 cm gråVäggdekoration Stjärna Trä ökade anslag till Frontex. På Medelhavet bedriver EU:s gränsbyrå Frontex krig mot smugglare med motiveringen att smugglarna är skyldiga till att många dör. Men EU-ledarna nämner inte att det är unionens gränspolitik som tvingar människor att resa irreguljärt och har öppnat marknaden för smugglarna. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Badanka Studentexamen

Viktigt!

Hoffman Barsked i Koppar
Ljusfat med spegel 37 cm - guldvit
Papperstallrikar Oktoberfest Ein Prosit

Kontakt

Rest in Pieces Badrumsdörr Dekoration

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

Plåtskylt Crazy Party
Damp Detector Tester Masonry Plaster and Wood Moisture Sensor

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

vidaXL Väggbeklädnad 3D 10 st massiv teak 1 m²
12Pcs Wine Glass Set 19cl Drink Glasses Bar Tableware

Stöd FARR!

Book Safe Box "English Dictionary" Design with 2 Keys made from

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5

Snowman Family Tea Light Holder Christmas Decoration