2 filtar i polyester 220x240 cm brun
Ritzenhoffs Snapsglas du Carrois 2007

Våffelmaskin som gör skålar

Rättsosäkra åldersbedömningar kan ha påverkat utgången i tusentals asylärenden, vilket uppmärksammats sedan länge, bland annat i rapporten från FARR, Barnrättsbyrån och nätverket #vistårinteut. En envis journalistisk Negra Efendić. Nu har hanteringen även anmälts till Justitiekanslern av Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar och Civil Rights Defenders. Läs mer om JK-anmälan!

Enligt januariöverenskommelsen ska åldersbedömningarna utredas, men ännu har ingen utredare tillsatts. ”Resultaten från utredningen borde varit klara igår”,Innermått 28x39 cm, ram i guldMatta Step 70X200 CMInbed Sweden Deluxe Bäddmadrass 90x200 sade Sofia Rönnow Pessah från Rådgivningsbyrån vid ett seminarium i riksdagen som ordnades den 16 maj av riksdagsledamöter och organisationerna bakom JK-anmälan, tillsammans med Barnrättscentrum vid Stockholms Universitet, Sveriges Advokatsamfund samt riksdagsledamöter. Webbplatsen "Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar" har publicerat ett utförligt referat.

Läs om seminariet!

90 M KOPPARTEJP SLIPP MÖRDARSNIGLAR
Panda komposittrall 27x100, 25 kvm Mörkbrun Komplett
Dammsugarpåsar Fasett 9015-1150

SKYDDA FINGRAR - 4 SPÖKE

FB post 812 av EU:s medlemsländer har redan nationella förteckningar över säkra ursprungsländer i syfte att skynda på asylprocessen.BågfilDammsugarpåsar Bosch Sphera 20 Personer från ett så kallat säkert land har inte rätt till en individuell prövning vilket är en helt central del av asylrätten. Kommissionen föreslår en enda gemensam EU-förteckning där följande utses som säkra länder: Albanien, Bosnien och Hercegovina, Makedonien, Kosovo, Montenegro, Serbia och Turkiet. Ett av Sveriges krav i EU- förhandlingarna har varit att Turkiet ska tas bort från listan.

Vi är starkt emot listan med “säkra länder” och att det ska gälla i alla EU-länder. Individer som kommer från ett "säkert ursprungsland",Gastromax Sked Ovus 29 cmCrystal decoration tomte 57cm 60 LED eller via ett "säkert tredje land", eller har varit i ett "första asylland" måste även de få genomgå en fullständig asylprocedur inom EU enligt asylrättens principer. Återigen innebär detta förslag att EU frånsäger ansvaret genom outsourcing av asylrätten till länder utanför EU. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Karta över Markaryd, Småland
Rucola snabbväxande odla inne2000 frö EKO Enkla Blommor ruccola

Poster - Sommar djungel No.1 40x50m

FB post 7

I Ungern har det gjorts straffbart att hjälpa migranter och asylsökande. Liknande lagar diskuteras runt om i Europa. Hjälporganisationer som deltagit i räddningsarbete på Medelhavet har fått dyra böter och tvingats avsluta sin räddningsverksamhet. Transportöransvaret innebär att den som hjälper en flykting över gränsen begår ett brott och i Sverige har röster höjts för att kriminalisera hjälp till papperslösa personer. Vi anser det helt oacceptabelt att kriminalisera humanitär hjälp till skyddsbehövande. Att rädda människor på Medelhavet, bistå papperslösa med humanitär hjälp eller hjälpa skyddsbehövande över EU:s yttre gränser eller landsgränser är inte brottsligt. Brottsligt är att neka människor deras rätt att söka asyl och att skicka tillbaka dem till platser där de riskerar kränkande behandling. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...

EU-kandidaterna om tillfälliga uppehållstillstånd

Palettblad "Giant Exhibition Mix" 10 frön, 50 cm hög!

FB post 6

Permanenta uppehållstillstånd har varit norm i Sverige i över 30 år fram till 2015 då tillfälliga uppehållstillstånd infördes temporärt genom en tillfällig lag. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning, som är en del av Sanaliving Förvaringsburk Rund 1 L Anti-BakteriellKarta över Forshaga, VärmlandCEAS, innebär att Sverige inte skulle kunna återgå till permanenta uppehållstillstånd. Enligt förslaget skulle EU:s medlemsstater bara kunna bevilja tillfälliga uppehållstillstånd.

Vi anser att skyddsbehövande som huvudregel ska beviljas permanenta uppehållstillstånd, inte temporära. Att förbjuda permanenta uppehållstillstånd är bortom vett och sans eftersom det är känt att människor utan permanent uppehållstillstånd lever i oro och otrygghet, vilket också minskar möjligheten till deltagande i samhället. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.Dammsugarpåsar Voltage CJ106WM-120LED party ljusslinga 16 ljus klara bollar vit kabelDammsugarpåsar Electrolux Classic Silence Park. ZCS2100

Läs mer...
Gustav Klimt -Kyssen, The Kiss, Der Kuss
Dammsugarpåsar Bosch ProFamily GL-40

EU-kandidaterna om asylskäl efter flykten

FB post 5

Skyddsgrundsförordningen är en del av CEAS (Common European Asylum System) och reglerar vem som kan betraktas som flykting eller skyddsbehövande. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning innebär att personer som ändrar eller kommer ut med sin tro, sin sexuella läggning alternativt gör politiska uttalanden mot hemlandet, efter att de flytt inte kommer kunna åberopa detta i sin asylansökan. Detta även om det nya omständigheterna kan leda till förföljelse i hemlandet. Exklusiv Vin KylarePoster Färgstänk format, 30x42cmPoster Textkarta Saltsjöbaden 100x140 cm
Att neka asyl på grund av att andra skyddsskäl har uppkommit under efter flykten strider mot asylrätten. Vi anser att varje individ har rättKÖKSTIMER ROSTFR MED VREDCLP Kontorsstol Mikos Konstläder, svartSmart salladsberödare att ändra sin religiösa tro, politiska åskådning, komma ut som hbtq-person eller ändra sin sexuella läggning efter att de kommit till Europa. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
vidaXL Barstolar snurrbara 2 st konstläder 44x50x114 cm svart

EU-kandidaterna om Libyen

FB post 4

EU:s stats- och regeringschefer enades i februari 2017 om att sluta en överenskommelse med Libyen. Den går ut på att EU-länderna ska utbilda och stödja den libyska kustbevakning för att hindra att personer försöker fly över Medelhavet till EU. EU-kommissionen lovade även att öronmärka motsvarande 1,9 miljarder kronor ur EU-budgeten, bland annat för att bistå Libyens kustbevakning. Vi anser att detta samarbete leder till större utsatthet för den som tvingats migrera eller fly snarare än att lösa EU:s asylpolitik. EU är medskyldigt till den omänskliga behandling som flyktingar och andra migranter utsätts för i Libyen, liksom i andra länder där människor hamnar genom externaliseringen av EU-ländernas gränskontroll. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Antik mässing dekorativa duschslang flexibelt badrör 150cm
Drömfångare i Chakrafärger

EU-kandidaterna om Frontex' budget

vidaXL Förvaringsbänk hopfällbar konstläder 110x38x38 cm vit

FB post 3Europeiska gräns- och kustbevakningsbyrån, Frontex, är EU:s gemensamma gränspolis och har till uppgift att hålla migranter utan tillstånd utanför EU:s gränser. Frontex stödjer medlemsländerna i deras verksamhet gällande gränsbevakning, återvändande och samarbete med länder utanför EU. De senaste åren har Frontex budget ökat. Vi sätter oss emotHIP Bäddset 6101-H Jayanti 200x200/220 cm gråPhilips myKidsRoom Nattlampa myBuddy blå 445033516Överstrykningspenna Faber Castell - 4/set ökade anslag till Frontex. På Medelhavet bedriver EU:s gränsbyrå Frontex krig mot smugglare med motiveringen att smugglarna är skyldiga till att många dör. Men EU-ledarna nämner inte att det är unionens gränspolitik som tvingar människor att resa irreguljärt och har öppnat marknaden för smugglarna. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Einhell Sladdlös gräsklippare GE-CM 36 Li M 3413063
Bissell Sopmaskin Sturdy Sweep blå 2402N
Raaco Sortimentskåp 936-01 med 36 lådor 137461
Soehnle Köksvåg Vintage Style 5 kg grå 66231

Viktigt!

Luxbright Solcellslampa LED trädgårdsbelysning Reims
Mill Oljefyllt element 1000 W vit JA1000
Good Morning Bäddset 5716-A WHITNEY 200x200/220 cm grå

Kontakt

Raaco Flightcase 4 Skyddsväska Svart 738019

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

Leifheit Hopfällbart stänkskydd plast svart 03110
Good Morning Bäddset 5574-P Flowers 240x200/220 cm flerfärgat

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

BAHCO Vinkelhake 300 mm orange 9048-300
GARDENA Fyrkanals vattenfördelare svart och orange 8194-20

Stöd FARR!

Raaco Sortimentskåp 1224-02 med 24 lådor 137409

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5

Ride Free Plåtskylt 30x40cm