Gastromax Lunchbox 1 L
3 st/förp Glasunderlägg Apelsin i silikon

Tristar Hamburger Grill 800W

Rättsosäkra åldersbedömningar kan ha påverkat utgången i tusentals asylärenden, vilket uppmärksammats sedan länge, bland annat i rapporten från FARR, Barnrättsbyrån och nätverket #vistårinteut. En envis journalistisk Negra Efendić. Nu har hanteringen även anmälts till Justitiekanslern av Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar och Civil Rights Defenders. Läs mer om JK-anmälan!

Enligt januariöverenskommelsen ska åldersbedömningarna utredas, men ännu har ingen utredare tillsatts. ”Resultaten från utredningen borde varit klara igår”,Jamie Oliver Grillkniv 4st XL stål m trä JO24 mm mxf kranvridare kran 25 mm långJättebasilika Napoletano Bolloso 50 st frön sade Sofia Rönnow Pessah från Rådgivningsbyrån vid ett seminarium i riksdagen som ordnades den 16 maj av riksdagsledamöter och organisationerna bakom JK-anmälan, tillsammans med Barnrättscentrum vid Stockholms Universitet, Sveriges Advokatsamfund samt riksdagsledamöter. Webbplatsen "Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar" har publicerat ett utförligt referat.

Läs om seminariet!

Blåsvingel 5 frön
LED Ljusslang 216 ljus 6m Ø12,5mm rosa
Skrivbok Grålax

Igor trädgårdsdekoration igelkott 17cm

FB post 812 av EU:s medlemsländer har redan nationella förteckningar över säkra ursprungsländer i syfte att skynda på asylprocessen.Skrivbok FagerstaRustic gourmet cheese knives, 4st. Personer från ett så kallat säkert land har inte rätt till en individuell prövning vilket är en helt central del av asylrätten. Kommissionen föreslår en enda gemensam EU-förteckning där följande utses som säkra länder: Albanien, Bosnien och Hercegovina, Makedonien, Kosovo, Montenegro, Serbia och Turkiet. Ett av Sveriges krav i EU- förhandlingarna har varit att Turkiet ska tas bort från listan.

Vi är starkt emot listan med “säkra länder” och att det ska gälla i alla EU-länder. Individer som kommer från ett "säkert ursprungsland",HQ Halogenlampa i bollform E27 70 W 1 200 lm 2 800 K (HQHE27CLASBalkongskydd, variant 1 75 cm svart eller via ett "säkert tredje land", eller har varit i ett "första asylland" måste även de få genomgå en fullständig asylprocedur inom EU enligt asylrättens principer. Återigen innebär detta förslag att EU frånsäger ansvaret genom outsourcing av asylrätten till länder utanför EU. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Ottawa Girlang LED 500cm med 72 LED
Kylskåpsmagneter - Mustasch (14 magneter)

Ölglas AB Wasabryggeriet - Borlänge

FB post 7

I Ungern har det gjorts straffbart att hjälpa migranter och asylsökande. Liknande lagar diskuteras runt om i Europa. Hjälporganisationer som deltagit i räddningsarbete på Medelhavet har fått dyra böter och tvingats avsluta sin räddningsverksamhet. Transportöransvaret innebär att den som hjälper en flykting över gränsen begår ett brott och i Sverige har röster höjts för att kriminalisera hjälp till papperslösa personer. Vi anser det helt oacceptabelt att kriminalisera humanitär hjälp till skyddsbehövande. Att rädda människor på Medelhavet, bistå papperslösa med humanitär hjälp eller hjälpa skyddsbehövande över EU:s yttre gränser eller landsgränser är inte brottsligt. Brottsligt är att neka människor deras rätt att söka asyl och att skicka tillbaka dem till platser där de riskerar kränkande behandling. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...

EU-kandidaterna om tillfälliga uppehållstillstånd

Ella Örngott Hjärta

FB post 6

Permanenta uppehållstillstånd har varit norm i Sverige i över 30 år fram till 2015 då tillfälliga uppehållstillstånd infördes temporärt genom en tillfällig lag. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning, som är en del av vidaXL Klädhängare stål och non-woven tyg 87x44x158 cm svartPoster - Audrey Hepburn 40x50cmCEAS, innebär att Sverige inte skulle kunna återgå till permanenta uppehållstillstånd. Enligt förslaget skulle EU:s medlemsstater bara kunna bevilja tillfälliga uppehållstillstånd.

Vi anser att skyddsbehövande som huvudregel ska beviljas permanenta uppehållstillstånd, inte temporära. Att förbjuda permanenta uppehållstillstånd är bortom vett och sans eftersom det är känt att människor utan permanent uppehållstillstånd lever i oro och otrygghet, vilket också minskar möjligheten till deltagande i samhället. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.Poster Yacht Independence 1901, 50x70cmDammsugarpåsar Bosch BSG 60000 - BSG 69999Silikomart Silikonkakform Narcissus 18 cm x 8 cm

Läs mer...
Zombie - Keep out
Sekatör i SK5 - kvalite där det räknas

EU-kandidaterna om asylskäl efter flykten

FB post 5

Skyddsgrundsförordningen är en del av CEAS (Common European Asylum System) och reglerar vem som kan betraktas som flykting eller skyddsbehövande. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning innebär att personer som ändrar eller kommer ut med sin tro, sin sexuella läggning alternativt gör politiska uttalanden mot hemlandet, efter att de flytt inte kommer kunna åberopa detta i sin asylansökan. Detta även om det nya omständigheterna kan leda till förföljelse i hemlandet. vidaXL Vedställ rektangulär 100 cmDammsugarpåsar Nilfisk CV 20Fiskars Classic Skräddarsax - Högersax - L: 25 cm
Att neka asyl på grund av att andra skyddsskäl har uppkommit under efter flykten strider mot asylrätten. Vi anser att varje individ har rättJonatan ÖrngottvidaXL 6 st. gräddfärgade stolsöverdragPoster Södermanland - Landskapsstolthet att ändra sin religiösa tro, politiska åskådning, komma ut som hbtq-person eller ändra sin sexuella läggning efter att de kommit till Europa. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
S Jar-Pain au Raisin

EU-kandidaterna om Libyen

FB post 4

EU:s stats- och regeringschefer enades i februari 2017 om att sluta en överenskommelse med Libyen. Den går ut på att EU-länderna ska utbilda och stödja den libyska kustbevakning för att hindra att personer försöker fly över Medelhavet till EU. EU-kommissionen lovade även att öronmärka motsvarande 1,9 miljarder kronor ur EU-budgeten, bland annat för att bistå Libyens kustbevakning. Vi anser att detta samarbete leder till större utsatthet för den som tvingats migrera eller fly snarare än att lösa EU:s asylpolitik. EU är medskyldigt till den omänskliga behandling som flyktingar och andra migranter utsätts för i Libyen, liksom i andra länder där människor hamnar genom externaliseringen av EU-ländernas gränskontroll. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Dammsugarpåsar Electrolux Mondo Z 1100 till 1190
Dammsugarpåsar Hugin Titan HN 7010

EU-kandidaterna om Frontex' budget

TV-filt med ärmar 180 x 150 cm beige

FB post 3Europeiska gräns- och kustbevakningsbyrån, Frontex, är EU:s gemensamma gränspolis och har till uppgift att hålla migranter utan tillstånd utanför EU:s gränser. Frontex stödjer medlemsländerna i deras verksamhet gällande gränsbevakning, återvändande och samarbete med länder utanför EU. De senaste åren har Frontex budget ökat. Vi sätter oss emotKRYDDPAKET - PERSILJA - KÖRVEL - SALLADSLÖK - 20 E-Enkla BlommorHandmålad oljemålning efter Vincent van Gogh, 50x60cm100 stk.180x265 mm (D4) VIT BUBBELKUVERT- VADDERADE KUVERT ökade anslag till Frontex. På Medelhavet bedriver EU:s gränsbyrå Frontex krig mot smugglare med motiveringen att smugglarna är skyldiga till att många dör. Men EU-ledarna nämner inte att det är unionens gränspolitik som tvingar människor att resa irreguljärt och har öppnat marknaden för smugglarna. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Ronseal Fogpenna Vit Kakel Klinker Fog
Filnet, växthusplast, 10 meter X 1,8 meter
Gustav Klimt -Kyssen, The Kiss, Der Kuss
Kinabok - A6 10,5x15 cm - Brun

Viktigt!

Trädgårdsbänk Micha av trä
Vakuum vinkork koppar
Dualit Mini Vattenkokare 1 liter Rost

Kontakt

Poster Danderyd 100x140 cm

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

vidaXL Kontorsstol 59 x 51 x 81-89 cm svart
Poster Svenska Semafor-alfabetet 50x70 cm

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

ZIG Illumigraph Vit - 6 mm - Griffelpenna - Fluorescerande
Poster - Escape the ordinary No.4 40x50cm

Stöd FARR!

Gusta Köttermometerset i 4 delar 03250140

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5

BAHCO 10-delars sågblad bågfil 32 tpi (0,794 mm)