Minimum Botilda kjol, Orange


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Pappersassietter Kvadrat Guld

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Poster - Målade Lejon A3 30x40cm
Bordsduk Lego Batman

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenvidaXL Trädgårdsbänk massivt akaciaträ 120x60x89 cm Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Bordsduk Hollywood
Kruka med Svarta Rosor och Ljus

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Poster - Ocean woman No.2 30x40cm

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Yankee Candle Tumbler Röd Apple Wreath Small 7 Oz

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Muddler i TräUppblåsbar Tomte med Renvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Retrotavla (15x21cm), Pin-up ölreklam
Servetter Lego Batman

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Koala Wine Wrap

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Hästskomagnet
Tomat Sweet'n neat cherry kisses 5 frö
Papperslykta Vit

På tisdagen godkände ministerrådetLedslinga med Timer RödBadkritorLED Hängslen Neongula den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Pappersassietter Påskhare
Penna Emoji

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenvidaXL TV-bänk återvunnen teak och stål 120x30x40 cm anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Philips Spotlight LED 2 st Classic 4 W 250 lumen 929001363831