Tavla i trä med öppnare och text
IGENIETTI Skål 27 cm med gummibotten

MLP My Little Pony Sweetie Belle and Apple Bloom

Rättsosäkra åldersbedömningar kan ha påverkat utgången i tusentals asylärenden, vilket uppmärksammats sedan länge, bland annat i rapporten från FARR, Barnrättsbyrån och nätverket #vistårinteut. En envis journalistisk Negra Efendić. Nu har hanteringen även anmälts till Justitiekanslern av Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar och Civil Rights Defenders. Läs mer om JK-anmälan!

Enligt januariöverenskommelsen ska åldersbedömningarna utredas, men ännu har ingen utredare tillsatts. ”Resultaten från utredningen borde varit klara igår”,Ängel på hjärtformad sten i presentpåse, Courage2 bäddset blank satin 200x150 cm 6-delars gul4 bäddset 200x135 cm 2-delars gul sade Sofia Rönnow Pessah från Rådgivningsbyrån vid ett seminarium i riksdagen som ordnades den 16 maj av riksdagsledamöter och organisationerna bakom JK-anmälan, tillsammans med Barnrättscentrum vid Stockholms Universitet, Sveriges Advokatsamfund samt riksdagsledamöter. Webbplatsen "Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar" har publicerat ett utförligt referat.

Läs om seminariet!

Fundament till växthus 190 x 190 x 12 cm
Förvaringshylla transparent vit
Poster sjöflygplan i solnedgång, 50x70 cm

Kids Concept, Födelsedagstårta, Blå/mint

FB post 812 av EU:s medlemsländer har redan nationella förteckningar över säkra ursprungsländer i syfte att skynda på asylprocessen.Poster Kalmarsund Oskarshamn- Borgholm, 50x70 cmPoster Häradskär, 50x70 cm Personer från ett så kallat säkert land har inte rätt till en individuell prövning vilket är en helt central del av asylrätten. Kommissionen föreslår en enda gemensam EU-förteckning där följande utses som säkra länder: Albanien, Bosnien och Hercegovina, Makedonien, Kosovo, Montenegro, Serbia och Turkiet. Ett av Sveriges krav i EU- förhandlingarna har varit att Turkiet ska tas bort från listan.

Vi är starkt emot listan med “säkra länder” och att det ska gälla i alla EU-länder. Individer som kommer från ett "säkert ursprungsland",Poster man som fiskar i flod, 50x70 cmPoster Kinesiskt tempel på bergskanten, 50x70 cm eller via ett "säkert tredje land", eller har varit i ett "första asylland" måste även de få genomgå en fullständig asylprocedur inom EU enligt asylrättens principer. Återigen innebär detta förslag att EU frånsäger ansvaret genom outsourcing av asylrätten till länder utanför EU. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Poster - Peperoni No.1 30x40cm
Poster Transportmedel 50x70cm

Väggdekor - Ett par snygg fjärilar STOR

FB post 7

I Ungern har det gjorts straffbart att hjälpa migranter och asylsökande. Liknande lagar diskuteras runt om i Europa. Hjälporganisationer som deltagit i räddningsarbete på Medelhavet har fått dyra böter och tvingats avsluta sin räddningsverksamhet. Transportöransvaret innebär att den som hjälper en flykting över gränsen begår ett brott och i Sverige har röster höjts för att kriminalisera hjälp till papperslösa personer. Vi anser det helt oacceptabelt att kriminalisera humanitär hjälp till skyddsbehövande. Att rädda människor på Medelhavet, bistå papperslösa med humanitär hjälp eller hjälpa skyddsbehövande över EU:s yttre gränser eller landsgränser är inte brottsligt. Brottsligt är att neka människor deras rätt att söka asyl och att skicka tillbaka dem till platser där de riskerar kränkande behandling. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...

EU-kandidaterna om tillfälliga uppehållstillstånd

Poster Balettposition 4, 50x70 cm

FB post 6

Permanenta uppehållstillstånd har varit norm i Sverige i över 30 år fram till 2015 då tillfälliga uppehållstillstånd infördes temporärt genom en tillfällig lag. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning, som är en del av Poster flygplanspropeller, 50x50 cmPoster vinter i en stad med kanaler, 50x70 cmCEAS, innebär att Sverige inte skulle kunna återgå till permanenta uppehållstillstånd. Enligt förslaget skulle EU:s medlemsstater bara kunna bevilja tillfälliga uppehållstillstånd.

Vi anser att skyddsbehövande som huvudregel ska beviljas permanenta uppehållstillstånd, inte temporära. Att förbjuda permanenta uppehållstillstånd är bortom vett och sans eftersom det är känt att människor utan permanent uppehållstillstånd lever i oro och otrygghet, vilket också minskar möjligheten till deltagande i samhället. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.poster vintage auto, 100x125 cmPoster Cowboystövlar, 50x70 cmPoster rulltrappor, 50x70 cm

Läs mer...
Sagaform Piccadilly skål ugnssäker vit 1,3 L
Poster Oljefärgar i vatten format, 21x30cm

EU-kandidaterna om asylskäl efter flykten

FB post 5

Skyddsgrundsförordningen är en del av CEAS (Common European Asylum System) och reglerar vem som kan betraktas som flykting eller skyddsbehövande. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning innebär att personer som ändrar eller kommer ut med sin tro, sin sexuella läggning alternativt gör politiska uttalanden mot hemlandet, efter att de flytt inte kommer kunna åberopa detta i sin asylansökan. Detta även om det nya omständigheterna kan leda till förföljelse i hemlandet. Baksätes organiserarePoster Golden Gatebridge i dimman, 50x70 cmPyjamashjältarna PJ Masks Matlåda Blå/Röd
Att neka asyl på grund av att andra skyddsskäl har uppkommit under efter flykten strider mot asylrätten. Vi anser att varje individ har rättPoster Marilyn Monroe, 50x70 cmCapi Vas Nature Row avsmalnande 42x38 cm antracit PKRWZ362Peruk - Grön, Kortklippt att ändra sin religiösa tro, politiska åskådning, komma ut som hbtq-person eller ändra sin sexuella läggning efter att de kommit till Europa. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Cernit, coral (754), 56g

EU-kandidaterna om Libyen

FB post 4

EU:s stats- och regeringschefer enades i februari 2017 om att sluta en överenskommelse med Libyen. Den går ut på att EU-länderna ska utbilda och stödja den libyska kustbevakning för att hindra att personer försöker fly över Medelhavet till EU. EU-kommissionen lovade även att öronmärka motsvarande 1,9 miljarder kronor ur EU-budgeten, bland annat för att bistå Libyens kustbevakning. Vi anser att detta samarbete leder till större utsatthet för den som tvingats migrera eller fly snarare än att lösa EU:s asylpolitik. EU är medskyldigt till den omänskliga behandling som flyktingar och andra migranter utsätts för i Libyen, liksom i andra länder där människor hamnar genom externaliseringen av EU-ländernas gränskontroll. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Intex Badmadrass Inflatabull 56280EU
Blyertspennor Harry Potter

EU-kandidaterna om Frontex' budget

vidaXL Mässmatta slät 1x12 m röd

FB post 3Europeiska gräns- och kustbevakningsbyrån, Frontex, är EU:s gemensamma gränspolis och har till uppgift att hålla migranter utan tillstånd utanför EU:s gränser. Frontex stödjer medlemsländerna i deras verksamhet gällande gränsbevakning, återvändande och samarbete med länder utanför EU. De senaste åren har Frontex budget ökat. Vi sätter oss emotNagelsax för djurCAMPZ Folding Shovel (2019)Robens Couloir 750 Sleeping Bag (2019) ökade anslag till Frontex. På Medelhavet bedriver EU:s gränsbyrå Frontex krig mot smugglare med motiveringen att smugglarna är skyldiga till att många dör. Men EU-ledarna nämner inte att det är unionens gränspolitik som tvingar människor att resa irreguljärt och har öppnat marknaden för smugglarna. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Therm-a-Rest W's Trail Pro Mat Regular Mint
Cocoon TravelSheet Thermolite/Silk Volcano Grå
Exped AirCellMat Duo 5 LW
Wildo Tallrik Djup Set Basic (2019)

Viktigt!

Edelrid Swift Pro Dry Rope 8,9mm 50m oasis
Metolius Super Chalk Fine Grind 4 oz.
Klättermusen Bor 3.0 Bag 13l Burnt Russet/Dark Deep Sea

Kontakt

Eagle Creek Specter eCube M brilliant blå (2019)

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

Prana E.C.O. Yoga Mat Cosmo Sosa
Gudrun Sjödén, Klänning, Strl: XXL, Rosa/Orange

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

SÖT BLUS / TUNIKA ST XS-M FRÅN GUDRUN SJÖDE´N, SE MÅTT
MÖRKBLÅ JEANSKAVAJ STORLEK 54 FRÅN "SELECTED MENSWEAR"

Stöd FARR!

Free quent 3/4 ärm tunika Storlek S Vit Viskos inskription

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5

Vintage Elegant Skjorta Storlek 26 (54) Rosa 100% Bomull