Patagonia M's MOC Hybrid Shorts 21" Forge Grå
Dörrhandtag Habo Las Vegas Kombi Grön

Purus Sil Wave Corner

Rättsosäkra åldersbedömningar kan ha påverkat utgången i tusentals asylärenden, vilket uppmärksammats sedan länge, bland annat i rapporten från FARR, Barnrättsbyrån och nätverket #vistårinteut. En envis journalistisk Negra Efendić. Nu har hanteringen även anmälts till Justitiekanslern av Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar och Civil Rights Defenders. Läs mer om JK-anmälan!

Enligt januariöverenskommelsen ska åldersbedömningarna utredas, men ännu har ingen utredare tillsatts. ”Resultaten från utredningen borde varit klara igår”,Salomon M's Wayfarer Shorts Regular surf the webFiona Tapet Ocean Colours 504003Klättermusen W's Vanadis Shorts Stone Röd sade Sofia Rönnow Pessah från Rådgivningsbyrån vid ett seminarium i riksdagen som ordnades den 16 maj av riksdagsledamöter och organisationerna bakom JK-anmälan, tillsammans med Barnrättscentrum vid Stockholms Universitet, Sveriges Advokatsamfund samt riksdagsledamöter. Webbplatsen "Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar" har publicerat ett utförligt referat.

Läs om seminariet!

Klättermusen M's Magne Shorts Pine Grön
Marmot W's Avery Capri Dark Steel Heather
Paintpart Tapet Mormors Tid 4831-9

Unidrain Hårsil Trekantig 2810 Borstat Stål

FB post 812 av EU:s medlemsländer har redan nationella förteckningar över säkra ursprungsländer i syfte att skynda på asylprocessen.Paintpart Tapet Mormors Tid 4830-4Dynafit TLT Primaloft Skirt Women ocean Personer från ett så kallat säkert land har inte rätt till en individuell prövning vilket är en helt central del av asylrätten. Kommissionen föreslår en enda gemensam EU-förteckning där följande utses som säkra länder: Albanien, Bosnien och Hercegovina, Makedonien, Kosovo, Montenegro, Serbia och Turkiet. Ett av Sveriges krav i EU- förhandlingarna har varit att Turkiet ska tas bort från listan.

Vi är starkt emot listan med “säkra länder” och att det ska gälla i alla EU-länder. Individer som kommer från ett "säkert ursprungsland",Paintpart Tapet Vallila Sarastus 5144-2Paintpart Tapet Vallila Sarastus 5147-2 eller via ett "säkert tredje land", eller har varit i ett "första asylland" måste även de få genomgå en fullständig asylprocedur inom EU enligt asylrättens principer. Återigen innebär detta förslag att EU frånsäger ansvaret genom outsourcing av asylrätten till länder utanför EU. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Purus Sil Platinum Corner
Paintpart Tapet Rullasta 8 5208-7

Maloja M's LuzernM. Multisport Pants Waterfall

FB post 7

I Ungern har det gjorts straffbart att hjälpa migranter och asylsökande. Liknande lagar diskuteras runt om i Europa. Hjälporganisationer som deltagit i räddningsarbete på Medelhavet har fått dyra böter och tvingats avsluta sin räddningsverksamhet. Transportöransvaret innebär att den som hjälper en flykting över gränsen begår ett brott och i Sverige har röster höjts för att kriminalisera hjälp till papperslösa personer. Vi anser det helt oacceptabelt att kriminalisera humanitär hjälp till skyddsbehövande. Att rädda människor på Medelhavet, bistå papperslösa med humanitär hjälp eller hjälpa skyddsbehövande över EU:s yttre gränser eller landsgränser är inte brottsligt. Brottsligt är att neka människor deras rätt att söka asyl och att skicka tillbaka dem till platser där de riskerar kränkande behandling. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...

EU-kandidaterna om tillfälliga uppehållstillstånd

BoråsTapeter Tapet Jubileum Funkis 5468

FB post 6

Permanenta uppehållstillstånd har varit norm i Sverige i över 30 år fram till 2015 då tillfälliga uppehållstillstånd infördes temporärt genom en tillfällig lag. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning, som är en del av super.natural M's Base Mid Boxer 175 Fresh VitHiko M's Shade Plush blåCEAS, innebär att Sverige inte skulle kunna återgå till permanenta uppehållstillstånd. Enligt förslaget skulle EU:s medlemsstater bara kunna bevilja tillfälliga uppehållstillstånd.

Vi anser att skyddsbehövande som huvudregel ska beviljas permanenta uppehållstillstånd, inte temporära. Att förbjuda permanenta uppehållstillstånd är bortom vett och sans eftersom det är känt att människor utan permanent uppehållstillstånd lever i oro och otrygghet, vilket också minskar möjligheten till deltagande i samhället. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.Fiona Tapet Nordic Home 446029Fiona Tapet Nordic Home 440005BoråsTapeter Tapet Sense of Silence Air 6308

Läs mer...
Duro Tapet Aveny Typer Grå
Duro Tapet Rand & Kulör Linne Metallic

EU-kandidaterna om asylskäl efter flykten

FB post 5

Skyddsgrundsförordningen är en del av CEAS (Common European Asylum System) och reglerar vem som kan betraktas som flykting eller skyddsbehövande. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning innebär att personer som ändrar eller kommer ut med sin tro, sin sexuella läggning alternativt gör politiska uttalanden mot hemlandet, efter att de flytt inte kommer kunna åberopa detta i sin asylansökan. Detta även om det nya omständigheterna kan leda till förföljelse i hemlandet. RoomMates Kids Väggdekor Lazoo GrowthRoomMates Kids Väggdekor Happi Scroll Tree Letter BranchPaintpart Tapet Ivana Helsinki Karuselli Grå
Att neka asyl på grund av att andra skyddsskäl har uppkommit under efter flykten strider mot asylrätten. Vi anser att varje individ har rättKudde 43x43 cm DollarFLUTTERSHY Purse Pet Care MY LITTLE PONY VäskaRadiostyrd racingbil (RCC 1100) att ändra sin religiösa tro, politiska åskådning, komma ut som hbtq-person eller ändra sin sexuella läggning efter att de kommit till Europa. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
S.O.S Polisstation Internatio.

EU-kandidaterna om Libyen

FB post 4

EU:s stats- och regeringschefer enades i februari 2017 om att sluta en överenskommelse med Libyen. Den går ut på att EU-länderna ska utbilda och stödja den libyska kustbevakning för att hindra att personer försöker fly över Medelhavet till EU. EU-kommissionen lovade även att öronmärka motsvarande 1,9 miljarder kronor ur EU-budgeten, bland annat för att bistå Libyens kustbevakning. Vi anser att detta samarbete leder till större utsatthet för den som tvingats migrera eller fly snarare än att lösa EU:s asylpolitik. EU är medskyldigt till den omänskliga behandling som flyktingar och andra migranter utsätts för i Libyen, liksom i andra länder där människor hamnar genom externaliseringen av EU-ländernas gränskontroll. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Alga Anders Bagge vilket hundkaos, Sällskapsspel
Tiny Love Sängmobil Tiny Friends 42x25x49,6 cm 33313038

EU-kandidaterna om Frontex' budget

Väggdekor väggord väggtext Any time is coffee time

FB post 3Europeiska gräns- och kustbevakningsbyrån, Frontex, är EU:s gemensamma gränspolis och har till uppgift att hålla migranter utan tillstånd utanför EU:s gränser. Frontex stödjer medlemsländerna i deras verksamhet gällande gränsbevakning, återvändande och samarbete med länder utanför EU. De senaste åren har Frontex budget ökat. Vi sätter oss emotKids Concept, Tavla Princess, beige/vitFlag Ljusstake BrunNyborg tenn ljusstake ökade anslag till Frontex. På Medelhavet bedriver EU:s gränsbyrå Frontex krig mot smugglare med motiveringen att smugglarna är skyldiga till att många dör. Men EU-ledarna nämner inte att det är unionens gränspolitik som tvingar människor att resa irreguljärt och har öppnat marknaden för smugglarna. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Lampa LED
Nitril Engångshandske Storlek (handskar): 9, L EN 455 L+D 14694 100 st
Säkerhetssandaler Albatros Marathon XTS Low S1P HRO 44 S1P Svart, Grå

Viktigt!

Säkerhetslågskor Uvex 1 43 S1 Svart
Hörselkåpor 33 dB 3M Peltor X4A 1 st
Badlakan / Handduk Minions Bello

Kontakt

Gebro 106728 Brytare Svart

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

Race Copter Reely X-190 RtF FPV Race
Shimmer & Shine Handduk Badlakan 100% Bomull

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

Poster - Diamant rosa Kristall A4 21x30cm
Reservdel Reely 302015C Bränsletank

Stöd FARR!

Limpistol C.K. T6215A 11 mm 80 W

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5

Väggord/Väggdekor - Always Kiss Me Goodnight