Forskare: Skyddsnivån på åkermark måste höjas

Sverige har Europas svagaste lagar när det gäller att skydda åkermark. Och många gånger hittas det ändå kryphål. Det menar Anders Larsson, lektor på SLU och styrelseledamot i Den Goda Jorden i en intervju i ATL.

I ett europeiskt perspektiv …

PR Home Hilma Takskärm Classico Vit 60 cm

Årsmöte regionavdelning Skåne 22 april

Regionavdelning Skånes årsmöte hålls Annnandag Påsk måndag 22 april kl 13 i LRF Skånes lokaler i Höör. Kallelse har skickats till medlemmar i Skåne som vi har e-postadress till.

LED-belysning infälld OSRAM Cabinet LED Slim 4058075126282 10 W Varmvit VitUtomhusmarkbelysning Lågenergilampa Konstsmide Trento 11 W Rostfritt stål

Väggdekor väggord väggtext Mus med hus Rund ljusstake Ø 35 cm

Ponder 20 utomhusbelysning – Svart
Väggdekor Ett par Ängel Continue Reading

Planläggning och jordbruksmark i Skåne – några reflektioner

Anna Jansson Thulin och Hanne Romanus vid Enheten för samhällsplanering på Länsstyrelsen Skåne tog fram presentationen ”Planläggning och jordbruksmark i Skåne – några reflektioner” till en Tematräff i Uppsala i oktober 2018.

Utomhusväggbelysning OSRAM Endura Classic Lantern M 60 W Svart
Väggdekor - Katter & Råttor Continue Reading

Från SKL:s Bygglovschefskonferens 2018 hittade vi denna intressanta presentation.

Intressanta och aktuella rättsfall: Att bygga på jordbruksmark – vad avgör om marken är brukningsvärd eller inte. Frågor som berör anpassning och utformning
Tommy Åström, tekniskt råd, Mark- och miljööverdomstolen

Latex Engångshandske Storlek (handskar): 9, L EN 455 L+D 14699 100 st
Ljusstake 16 cm - Mässing

Nyhetsbrev april

Den Goda Jorden har skickat ut ett nyhetsbrev till alla medlemmar som vi har en e-postadress registrerad på. Är du medlem och inte har fått ett nyhetsbrev så meddela gärna din e-postadress till info(a)dengodajorden.se.

Clarino-konstläder Monteringshandskar Storlek (handskar): 7, S EN 388 , EN 511 CAT II FerdyF. Cold Worker 1990 1 parSäkerhetslågskor Honeywell SPORT AERE 43 S1P Grå

Säkerhetslågskor Albatros 64.108.0 40 S3 Svart
Säkerhetslågskor Uvex 1 42 S1 Svart

Kristofer Stenström, medlem i föreningen och son till föreningens grundare Anders Stenström, har skrivit en artikel om jordbruksmarken i Hallands Naturskyddsförenings tidskrift Hallands Natur.

Hallands Natur 2019

ESD Säkerhetsstövlar Albatros BLUETECH MID ESD SRC 43 S3 Svart, Grå, Blå Continue Reading

I Norrköping går debatten het kring kommunens förslag att exploatera 240 hektar jordbruksmark för att bygga ett logistikcentrum. Sveriges Radio Östergötland uppmärksammade det hela med tre inslag.

Norrköpings kommun skulle nästa vecka gå fram med ett förslag om att tvångsinlösa …

EAR Extraproppar 10 par
Continue Reading 0